קנה פתיחת ההיכל ומתחרט מלתרום לבית הכנסת זה

שאלתי את כבוד הרבנים לעניין נדר לבית הכנסת שנודע שהגבאים אינם מסכימים לאף רב לעשות שם שיעור תורה ואפילו תפילות אין שם רק בשבת ויש חשש על ניהול הכסף והשבתם לי (כאן) שאפשר לעשות התרה על הנדר. שכחתי לציין שזה לא היה נדר רגיל, אלא קניית פתיחת ההיכל האם הדין הוא אותו דבר ?

תשובה:

שלום רב.

לא, מכיון שמכרו לך תמורת כסף זה דבר שהשתמשת בו ויכולו למוכרו לאחרים, ומשום כך עלייך ליתן לבית הכנסת זה את כספך.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל עיקר כוונתי הייתה לתרום לבית הכנסת ולא הפתיחה. ושוב אני חוזר ואמר שהכסף שם לא הולך לצורכי הבית כנסת אלא לגבאי (אני אומר זאת מידיעה ברורה) ושכמה פעמים אני ראיתי בעיני איך הם גרשו ממש גרשו רב שבא למסור שם שיעורים לבקשת הציבור, האם בכל זאת אני צריך לתת להם את הכסף ? (זה ממש לא העניין של הכסף, זה פשוט הידיעה שנתת את הכסף למטרה שאתה יודע שלא תגיע לשם, אין לי ספק שאם הייתי יודע שזה המצב בבית הכנסת הזה לא הייתי קונה שום מצווה, ולכן ברצוני לתת את הכסף הזה לתלמיד חכם במקום לגבאי שם)

  2. גם אם כוונתך היתה לתרום, אך אם דרך התרומה היא על ידי רכישת מצוות אינך יכול להיפטר מכך, ולצדקה תחשב לך אף אם הגבאי ישתמש בזה לדברים אחרים.