לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מה מברכים על אבטיח?

שלום רב, רציתי לדעת מה מברכים על אבטיח. האם זה פרי האדמה או פרי העץ?

תשובה:

האבטיח גדל על האדמה ולא על עץ, על כן ברכתו היא 'בורא פרי האדמה'. כל טוב

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. מה מברכים על אבטיח מללי שהוא אבטיח שייעודו לגרעינים וכמות הגרעינים בו עקרית וקשה ולא נהוג לאכול אותו כי כמות הגרעינים מציקה ממש
    ייעודו לגדל אותו למכירה *רק לצורך הגרעינים הגדולים שלו ? למרות שבעקרון הוא טעים
    האם ירד לברכת שהכל?
    כמו קשיו שירד הפרי הקודם לאדמה?
    מה ההגדרה של פרי שלא ניתן להוריד אותו לברכת שהכל?
    אודה אם תפרטו ותציינו מקורות
    תודה מראש

  2. תודה
    האם בתנאים שהאבטיח טעים רק טפל וקצת מציק לאוכלו ולא ניטע לשם אכילה אלא לגרעינים- נברך שהכל
    או רק אם יש לו גריעותא מברכים שהכל?