שיור אמה על אמה זכר לחורבן

ב"ה

ברצוני לשאול מה המקור לזה שבהרבה בתים של יהודים שומרי תומ"צ למהדרין, אין בביתם אמה על אמה מקולף-כלומר אינו מסויד זכר לורמן, כפי שמובא בשו"ע סימן תק"ס, וכיצד עלי להורות לאחד שקנה בית מיהודי, שאין את הנ"ל, האם צריך לקלף או שאין צריך ?
אשמח לקבל תשובתכם,

תודה מראש.

תשובה:

אין מקור ברור מדוע ישנם שאינם מקפידים על כך, ואכן כבר המשנה ברורה שאל שאלה זו. אם כי יש שכתבו להמליץ על אלו שלא נהגו לעשות זאת, אך כמובן מן הראוי להקפיד על כך ו"כל המתאבל על ירושלים זוכה ורואה בשמחתה".

כמובן כל הוראה לאדם אחר צריכה להיות באופן נאות ובצורה מכובדת.

מקורות:

משנ"ב סי' תקס סק"ב, ראה בשו"ת דבר יהושע (להגר"י אהרנברג זצ"ל ח"ב סי' עג) שהאריך לבאר על מה סמכו המקילים בזה.