לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עליה לקבר וגילוי מצבה בערב חג סוכות

יום ה 30 יוצא בערב סוכות והשאלה אם ניתן לעלות לקבר לגילוי מצבה יום קודם ולעשות באותו יום גם סעודת מצווה או לדחות לאחר חול המועד סוכות כלומר עד יום לאחר שמיני עצרת

תשובה:

ניתן לעלות לקבר בערב סוכות, ועדיף קודם חצות, כמו כן מותר לעשות באותו יום סעודת מצוה.

מקורות:

אם כי נהגו שלא לעלות לקבר בשבתות יו"ט וחוה"מ אלא או לפניהם או לאחריהם ראה כאן וכאן וכאן ובספר דברי סופרים (קיצור הלכות פס"ב ס"ד) [ולא כמ"ש בספר ירך יעקב (יו"ד סי' כ)], אך בשאר ימים שאין אומרים תחנון נהגו לעלות כמו שכתב בדברי סופרים שם.