לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אכילת חמאה לא מהדרין

שלום לרב,

במקום העבודה,מחלקים לנו לפעמים חמאה של תנובה ללא הכשר מהדרין, הרב ויטמן בלבד.
האם יש בזה בעיה? אם לא, מה ההבדל בינה לבין המהדרין.
תודה וכתיבה וחתימה טובה.
גיא

תשובה:

החמאה איננה מהדרין. אמנם הרבה הקילו להשתמש גם בחמאת גוים כיון שלא ניתן לעשות חמאה מחלב של בעל חיים לא כשר. אבל כדאי להחמיר ולא להשתמש בחמאה בכשרות רגילה. ובפרט בימים קדושים אלו.

וגם שאפשר להשיג בקלות חמאת מהדרין. אם על ידי קניה. או להביא מהבית.

בברכת כהנים באהבה

הרב יוסף זריצקי

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה לא כשור לחמאת גויים.
    בחמאה של תנובה בכשרות הרגילה ,לא מקפידים שתהיה מחלב שלא נחלב בשבת. לכן זה בכשרות רגילה.
    אם אתה במקום העבודה וזה מה שיש מותר לך להשתמש.

  2. אין שום היתר לשנות במקום עבודתו. ממה שנוהג בבית. במידה ואין לו חלב מהדרין שיביא מביתו. אדם חייב לגדור לעצמו גדרים. במידה ופורץ אותם. יצר הרע ימצא לו עוד כל מיני היתרים. פה זה חופש. פה זה מחוץ לעיר. עד שבסוף גם יאכל בכשרות רגילה.