לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בקשת סליחה בראש השנה

1. האם בראש השנה מבקשים סליחה ומחילה? או שרק ביום כיפור עצמו? 2. . תודה

תשובה:

שלום רב.

עיקר עבודת התפילה בראש השנה היא המלכת הקב"ה עלינו, ואף שיום זה הוא יום דין, אך כיון שדין הוא באיזו מידה אנו מקבלים עלינו עול מלכותו יתברך ובהתאם לכך אנו נידונים, כי קבלת עול מלכות שמים היא הסיבה ובה כלול קיום כל המעשים וכל המצוות שבתורה, והמכנה המשותף הכולל את כל עבודת ה' הוא קבלת עול מלכותו, ולכן עיקר תפילתנו ובקשתנו הוא על גילוי מלכותו יתברך בעולם ובראש ובראשונה קבלת מלכותו עלינו. ועל ידי התפילה לכך אנו מתרומים ומגביהים את מדרגתנו וזו סיבה לזכות בדין בראש השנה. אך יום כיפור הוא יום בקשת סליחה ומחילה על כל החטאים והעוונות.

מקורות:

שפתי חיים חלק א' בפתיחה לברכת מלכויות.

ור' כאן בענין בקשת בקשות פרטיות בראש השנה מראי מקומות נוספים בזה.