הפרשת חלה בשתי קילו בצק מקמח לבן וקילו בצק מקמח מלא

שלום וברכה
אם יש לי קילו בצק מקמח מלא ועוד 2קילו בצק מקמח רגיל (שאר החומרים של הבצק עשויים מאותם דברים ורק הקמח שונה)
האם אני יכולה להניח את 3 הקילו אחד על השני ולהפריש חלה עם ברכה? אע"פ שזה לא עשוי מאותו קמח
תודה מראש

תשובה:

שלום רב.

לדעת רוב הפוסקים 2 קילו בצק מחייב בהפרשה עם ברכה. ולהנוהגים כדעת החזון איש שלא לברך על הפרשת חלה בפחות משיעור 2.25 ק"ג, אם מקפידים על העיסות שלא יתערבו זה בזה, אין לברך במקרה זה, אך אם אין מקפידים אם יתערב מהבצקים זה עם זה, ניתן גם לדעת החזו"א במקרה זה להפריש עם ברכה.

מקורות:

כידוע לשיטת הגר"ח נאה שיעור הפרשת חלה הוא מ1.66 ק"ג, וכן היה המנהג, וכפי שהעידו מרן הגרש"ז אויערבאך ומרן הגרי"ש אלישיב (עי' קובץ תשובות ח"ג לגבי שיעור פירצה בעירוב) וכן הוראת מרן הגר"ש וואזנר שליט"א [כפי ששמעתי מתלמידו הגרי"מ שטרן שליט"א] כיון שכך היה המנהג, ועי' ספר שיעורין של תורה למרן הגרי"י קנייבסקי שפלפל מדוע כך היה המנהג, אמנם ידועה שיטת החזון איש שצריך לברכה שיעור של 2.25 ק"ג, ויש מחמירים עוד יותר שצריך שיהיה דחוס ואז שיעורו 2.75 ק"ג, אך כאמור המנהג לברך כבר מ1.66.

דין צירוף שתי עיסות מבואר בשו"ע יו"ד סי' שכו