נטילת הידיים ביום כיפור וניקוי העיניים

שלום,
אני מתחזקת בדת .. ורציתי לשאול 1. ביום כיפור צריך לעשות נטילה עד פרקי האצבעות .. אבל שמרימים את הידיים למעלה כדי לומר את הברכה של הבוקר המים ינזלו מפרקי האצבעות לכף היד (זה בסדר) 2. מותר לנקות ליד העיניים את הליכלוך של הבוקר עם טיפונת מים .. או שלנקות בלי מים?
תודה על עזרתכם .. אשריכם .. שנה טובה תבורכו מפי עליון

תשובה:

שלום רב.

1. כן.

2. מעיקר הדין מותר למי שרגיל בכך גם עם מעט מים, אך נוהגים להחמיר בזה ולנגב העיניים בלי מים, אך אם יש לכלוך קצת יכול ללחלח אצבעו במים ולרחוץ מקום הלכלוך.

בהצלחה רבה.

מקורות:

שולחן ערוך תריג,ד ומ"ב שם.