אם צריך ברכה על כל מנה בארוחה

שלום,
כאשר אני אוכלת מרק ירקות אני מברכת בורא פרי האדמה .. סיימתי את המרק .. מחממת לי קציצות ירקות, עד שאני מחממת מתארגנת לוקח 5 דקות או קצת יותר .. 1. האם אני צריכה לומר שוב את הברכה בורא פרי האדמה? 2. עד איזה טווח של זמן אין צורך לומר את אותה ברכה שוב .. תודה

תשובה:

שלום רב.

אם היתה דעת האדם בתחילת האכילה לאכול גם את המין השני, או בסעודה אחת אין צריך לברך על המאכל השני אף אם עבר זמן רב. ולכתחלה אין לשהות יותר מ72 דקות כדי שלא להפסיד את הברכה אחרונה.

מקורות:

ביאור הלכה סי' ק"צ ד"ה אחר.