צורת מילוי הנטלה בנטילת ידיים שחרית

שלום,
אני עושה בבוקר נטילת ידיים 3 פעמים לסירוגין (מנטלן אחד 3 פעמים לסירוגין) .. והיום הבנתי שרצוי נטילה של בוקר לעשות 4 פעמים לסירוגין. האם אני יכולה מנטלן אחד 3 פעמים לסירוגין ואחר כך למלא שוב את הנטלן ולעשות לשתי הידיים לסירוגין כך שסה"כ 4 פעמים. או למלא את הנטלן לחלק זאת לשתי הידיים לסירוגין וכך למלא 4 פעמים. האם שתי האפשרויות טובות? מה עדיף? איך צריך? תודה רבה

תשובה:

ראשית יש להדגיש כי עיקר חובת נטילת ידיים שחרית הינה 3 פעמים, ואילו נטילה 4 פעמים אינה מחוייבת, והינה הידור בלבד.

לעצם השאלה: אין חילוק אם מחלקים את מי הנטילה ל4 פעמים או שממלאים את הספל כל פעם מחדש.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' ד ס"ב ומשנ"ב סק"י.