נדרים וקבלות

נדרים:

1) אם הלכתי למקום מסוים להתפלל כשנה וחצי להשלים מניין ואני כבר לא רוצה ללכת לשם זה נחשב כנדר?
2) ביום כיפור האחרון בביה"כ שאני מתפלל כל אחד קיבל עליו קבלה מסוימת. ואני קבלתי על עצמי קבלה שלצערי הרב לא הצלחתי לעמוד בה כראוי כתקנתה,נדרתי שאלמד כל יום הלכה שנשלחת לי למייל מהאתר של מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א. אני מתכוון להיכנס לישיבה,האם אפשר ללמוד הלכות כתיקון לזה בעיון ולעומק וזה יהיה כנגד זה? מה גם שאני לא יהיה עם מחשב,תודה.

תשובה:

שלום רב.

1. אין דבר זה נחשב לנדר.

2. בכלל ניתן להסתמך בקבלות כאלו שהם לדבר מצווה ואינם נאמרות בלשון נדר על התרת הנדרים שעושים בערב ראש השנה ומתירים בה גם נדרים וקבלות שתדור בשנה הבאה, ובפרט בקבלה מסוג זה, שוודאי כוונך היתה רק בזמן בו תהיה נגיש למייל, ולא כשתלך לישיבה.

מקורות:

שו"ת מנחת שלמה סי' צ"א ס"ק כ'.