שאלות של ריבית בהשקעות דרך הבנק

שלום וברכה.
האם השקעה במט"ח, מניות, תוכניות חסכון וכדו' בבנק – יש בה משום איסור ריבית?

תשובה:

במסחר במט"ח אין חשש ריבית. באופציות אין חשש. במניות יש מחמירים אם יש לבעל המניה זכות הצבעה ורוב הפוסקים מקילים וכן המנהג. באגרות חוב יש חשש.
ההיתר עיסקא שיש לבנק אינו פותר את הבעיות שיש ברכישת אג"ח.

מקורות:

עיין כאן לענין אגרות חוב ועיין כאן על מכלול הבעיות הקיימות בהשקעות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בס"ד
    די חשוב באותו הנושא אם תוכל לעזור לי:
    -אם יש בעיה לקנות באשראי בתשלומים משום ריבית,מה אעשה אם ההורים קונים בשבילי דברים וקנו כל החיים אין האם אני מכשיל אותם?
    -מה לגבי תכנית חיסכון בבנק,פיקדון למשל שיש לו ריבית יומית?
    -האם מה שפסק הגר"ע יוסף בחזון עובדיה שבת א' לגבי ריבית מדרבנן שמותר לסעודות שבת,ראיתי שמותר לכל דבר מצוה אם כן גם היתר עיסקא יהיה לכל מצוה ולא רק לעסק?וכך למשל כדי להחזיר לגמ"ח הלוואה שנמשכת הרבה זמן וכדי להחזיר מהר יותר יהיה מותר?(כמה שנים מתעכב ההלוואה).
    תודה וסליחה!