הלכות ברירת אורז

שלום,
שמתי לב שעל האורז שאני נוהג לאכול(בהשגחת הבד"ץ ירושלים)
רשום כי יש לברור לפני השימוש. על כן יש לי מספר שאלות:
1.האם מדובר בעניין של כשרות?! כיצד עליי לברור את האורז?!
2.האם באריזות של חברות שונות שעליהן לא מצויין שיש לברור(יש השגחה) אני יכול לבשל את האורז בלי לברור אותו?!
3.אם עד עכשיו בישלתי את האורז(שעליו מצויין שיש לברור) בלי לברור אותו, האם עכשיו עליי להכשיר את הסיר שבו נהגתי לבשל?!?!?!

תשובה:

שלום רב.

אחד ממיני המזון שמצויים בו נגיעות מסוגים שונים הינו האורז, ולכן כל אורז שקונים יש לבוררו לפני השימוש בו. אופן בדיקת אורז רגיל, יש לפזר את האורז (רצוי חשוף לשמש) ולברור אותו באופן פרטני על גבי משטח בהיר. אחר הבדיקה יש לשטוף את האורז במסננת תחת זרם מים. ישנה דרך נוספת לבדיקת אורז מלא ולבן שנמצאה בו נגיעות מציפים במים ביחס של פי שנים מים על האורז בתוספת שתי כפות מלח לליטר מים, מערבבים והגרגרים הנגועים כולל החרקים צפים מעל המים.

בדיעבד אם עד עכשיו לא בדקתם אורז הכלים מותרים בשימוש.

מקורות:

ספר הכשרות פרק י"ג.