אם אמירת 'שבת שלום' בערב שבת נחשבת כקבלת שבת

בוקר טוב

בערב שבת בשעה אחד – שתיים או אפילו בארבע אחה"צ מישהו ניגש אלי ואומר לי שבת שלום, האם מותר להגיד לו שבת שלום או שיש בזה בעיה?
פעם מישהו אמר לי שיש איזה בעיה עם זה, לא הבנתי אולי בגלל שמקבלים שבת ברגע שאומרים את זה לפני שבת או אולי בגלל שעדיין לא שבת
בקיצור האם נהוג לומר שבת שלום לפני שבת או שעדיף לחכות לשבת אחרי התפילה?
מחכה לתשובה ותודה מראש

תשובה:

שלום רב.

לאחר פלג המנחה אכן יש הסוברים שיש בעיה לומר 'שבת שלום' (או 'גוט שבת') כיון שיש בכך חשש שמקבל על עצמו כבר את השבת אלא יש לומר 'ערב שבת שלום', וראוי לחוש לכך, אך אם מכוון להדיא שלא לקבל באמירה זו את השבת אינו צריך לחשוש לכך.

מקורות:

הגרש"ז אוירבך זצ"ל חשש מכך שעל ידי אמירת 'שבת שלום' ייחשב הדבר לקבלת שבת וכעין דברי רע"א בגליון השו"ע סי' רע"ד שכשאומר שבתא טבא נחשב הדבר שקיבל שבת, ולכן אמר שיש ליזהר לומר 'ערב שבת שלום', ר' בהליכות שלמה תפילה פ"ב הערה 44 ובתשובות והנהגות ח"ד סי' נ"ט בשמו. ובביאור הלכה סי' רע"א סוד"ה דאיתקש תמה על דבריו שאין זה דרך שבח וקידוש, ותמה גם על דברי המגן אברהם שיוצאים ידי חובה בתפילה כיון שמצוות צריכות כוונה, ולמעשה כתב בתשובות והנהגות שם שראוי לדברי הגרש"ז זצ"ל ואם אומר 'שבת שלום' יכוין להדיא שלא לקבל שבת באמירה זו ובכך אין חשש.