לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לבישת ציצית ללא גופיה

שלום , שמי תומר ואני חילוני בערך מילדות
ההורים כמובן לא שומרים שבת וחילונים…
אני לומד בבית ספר דתי
והיום החלטתי לחזור בתשובה שמתי היום ציצית ואני מתכוון לשמור שבתות ולהתחזק
עכשיו לשאלתי
1 . האם מותר לשים ציצית בלי גופיה מיתחת? הרי יש את עיניין הזעה…

תשובה:

שלום לך.

תחילה אומר לך שאשריך שזכית להתקרב לבורא העולם ולהתחיל לשמור את מצוותיו, בהזדמנות זו גם אברך אותך שתצליח בדרכך זו, ותזכה להמשיך ולהתעלות ותזכה לקיים את מצוות התורה בשלימות – אמן!!

לשאלתך, אין איסור להניח את הציצית ישר על הגוף, ואף שהמקובלים כתבו להקפיד שלא תהיה הציצית ישר על הגוף, אך אם יש זיעה והדבר קשה אפשר להקל בזה.

בהצלחה רבה.

מקורות:

כף החיים סי' ח' סק"ג הביא שלדעת האריז"ל יש להקפיד בזה. ובהליכות שלמה ג,יא כתב שאין בזה משום ביזוי מצוה.