חתן בר מצווה זמן עלייתו לתורה

בס"ד,
הבן שלי נולד ב-י"ב אדר ב' תש"ס. לפיכך ,תאריך הבר מצווה שלו יהיה ביום שישי י"ב אדר תשע"ג . השנה ,מקדימים את תענית אסתר שנופל בשבת , ליום חמישי.
במשפחה , נוהגים אנו כי בר המצווה עולה לתורה בכותל .נזכיר כי השנה , ביום ה' שקודם לתאריך היותו בר מצווה הוא יום תענית , ויום ב' לאחר שבת החתן שלו הוא יום פורים בירושלים ויום שושן פורים בשאר המקומות.
היות ואין מערבבים שמחה בשמחה,נשאלת השאלה האם יש בעיה כי יעלה לתורה בכותל ביום ב' קודם ליום הבר מצווה , שהרי הוא כבר ידע לקרוא בספר תורה את פרשת "תצוה"-ספר שמות, ואם לא האם יכול לעלות לתורה בכותל ביום חמישי שלאחר יום הבר מצווה?

בברכה,
דוד אוזן

תשובה:

שלום רב.

מכיון שנוהגים שלא להעלות קטן לתורה אלא למפטיר, וביום חול אין עליית מפטיר, יש להעלותו לתורה ביום חמישי י"ח אדר תשע"ג.

בהצלחה רבה.

מקורות:

משנה ברורה סי' רפ"ב ס"ק י"ב.