דברים שאינם טעונים ברכה לעצמם בסעודת הפת

שלום יש לי שאלה בקשר לברכה על לחם .. האם כאשר מברכים המוציא לחם מן הארץ ועושים לפני את הנטילה .. ובסוף מברכים ברכת המזון אין צורך לברך על כל הארוחה? במידה ויש בצלחת לחם ירקות וכו' מספיק לברך רק על הלחם?

שאלה נוספת- במידה ורק מברכים על הלחם בלי נטילה ובלי ברכת המזון בסוף .. צריך לברך על הלחם וכל מה שיש בצלחת כל דבר לחוד? תודה

תשובה:

שלום רב.

ברכת 'המוציא' על הפת (בלא קשר לנטילת הידים ולברכת המזון) פוטרת בברכה את כל המאכלים הנאכלים כחלק מהסעודה, למעט מאכלים שאינם קשורים לסעודה כפרי, ממתק וכדומה.

מקורות:

שולחן ערוך סי' קע"ז.