גזל גוי

כבוד הרבנים,אמר לי מישהו שבעניין גזל גוי הוא רק מפני חילול ה', כלומר שאם אין סיכוי שידעו מהגנבה אין שום בעיה, אשמח אם יעשו לי סדר בעניין זה.

תשובה:

יש איסור גזל בגוי גם אם אין חשש חילול השם. ההיתר בגוי הוא שאם חייבים לו כסף והגוי אינו יודע מכך, אין חיוב להודיע לו ולשלם לו. וגם זה הוא היתר בלבד, אבל לא ראוי לעשות כן. כמו כן היתר זה הוא רק בגוי שלא קיבל על עצמו לשמור על שבע מצוות בני נח.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' שמח סעיף ב ובבאר הגולה שם ועיין בספר ים של שלמה ב"ק פ"י סי' כ באריכות.