לימוד הראוי בשנת אבל

שלום רב.
אני בשנת אבל על אבי (ומורי) ומאז חזרתי בתשובה והתחלתי להתקדם בידעותי ביהדות. אני מתפלל 3 פעמים ביום ואומר קדיש. ומשתדל להשתתף בשעורי תורה.
הייתי רוצה לעשות עוד דברים לעילוי נשמתו של מור אבי.
יש לי מקום (כמו ישיבה כזו) שאני לומד בה..ואני יכול לבקש שילמדו אותי שם מה שאני רוצה, יש לי עוד 4 חודשים עד סיום השנה.
רצתי לדעת מה אתם ממליצים לי לעשות? קראתי לגבי כמה אפשרויות ללימוד:
1. מסכת כלים פרק כד.
2. מסכת מקואות פרק ז.
3. בילקוט יוסף היה רשום שכדאי לגמור מסכת עד סוף השנה ואז להגיד קדיש מיוחד באזכרה.
4. לימוד משנה או משניות.
מה יותר חשוב? האם יש דברים שאני לא יודע עלהם? האם אני יכול להספיק מבחינת הזמן?

תשובה:

לימוד משניות הוא הדבר הכי חשוב, ואם אפשר לעשות סיום לפחות של מסכת שלימה אחת הדבר ממש טוב, אך כדאי להתייעץ עם הרב של המקום שאתה נמצא בו כדי שידריך אותך איך לעשות את זה באופן שהינך יכול לעמוד בו.

מקורות:

קיצור שו"ע סי' רז ס"ו, אלף המגן (סוף הספר) וכן הוא בכל הספרים שיש עילוי נשמה גדול כשלומדים משניות לע"נ הנפטר.