לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נטילת ידים עם הפסקות

שלום,
בנטילה של הבוקר- שפכתי ליד שמאל בפעם מס' 4 .. ושבאתי למלא שוב את הנטלן ליד ימין מס'5 ראיתי שנשאר מים, בטעות לא שפכתי את הכל במס' 4 .. אני שפכתי את מה שנשאר שוב למס' 4 כי זה היה אמור להישפך הכל ליד הזו. א. האם זה בסדר ששפכתי שוב לאותה יד אחרי הפסקה ולא ברצף .. ב. האם היה מותר לי לשפוך את מה שנשאר בנטלן? ולמלא שוב ולהמשיך רגיל ליד הבאה מס' 5 .. והאחרון מס' 6 .. תודה שבת מבורכת מלאה באור הקדושה

תשובה:

שלום רב.

אכתוב לך כאן את כללי ההלכה בנטילת הידיים כדי שלא תסתבכי כל פעם במקרה שישתנה משהו בנטילה: יש ליטול על כל יד שלש פעמים (ויש הסוברים ארבע פעמים) לסירוגין, דהיינו ליטול נטילה ראשונה על יד ימין שניה על יד שמאל ושוב נטילה שניה על יד ימין, ונטילה על יד שמאל וכך הלאה. אם עשית את מספר הנטילות האלו, אין זה משנה אם באמצע הפסקת או שנשארו מים בנטלה, או שמילאת שוב פעם את הנטלה או כל מקרה אחר שיכול לקרוא באמצע הנטילה, העיקר שבאו שלש פעמים מים על כל יד, ובכך היד נטהרת.

בהצלחה רבה.

מקורות:

שולחן ערוך סי' ד' סעיף ב'.