תפילה בציבור

היה עומד בתפילה ולאחר שהתחיל בברכות ק"ש נצטרך להיפנות לגדולים שלא היה יכול להידחות,ועד שסיים את צרכיו,הש"צ כבר החל בחזרה,האם יתפלל ביחידות או שרשאי ללכת לחפש מניין אחר אף שהתחיל בברכות ק"ש?

תשובה:

אם ישנו מנין במקום קרוב, עדיף להמתין עליו כדי להתפלל תפילת העמידה בציבור.

מקורות:

עי' שו"ע או"ח סי' קט.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. ובנתיים עד שהמניין מגיע לעמידה(שהרי אותו אחד נמצא כבר באמת ויציב),יכול לדבר בדברי תורה ולא יהיה הפסק? ואם לא לדבר אז להרהר?

  2. אחד מרבני בית ההוראה העיר כדלהלן:

    לענ"ד אין עדיפות במנין אחר כיון שיצטרך לשהות כדי לגמור את כולה בברכות קרי"ש ולכתחלה אסור לשהות אפילו לא לאונס כמו שכתב המ"ב סי' ס"ה סק"ד.
    התשובה על כך היא:
    עי' ערוך השלחן סי' סה ס"ד שכתב שבכאשר צריך להתפלל בציבור נחשב לבדיעבד ומותר להמתין.