דמי שכירות כשהשוכר השליש את דמי קניית הנכס

שותפים בבית שיש ביכולת אחד מן השותפים המתגורר בבית לכפות את מכירת חלקו של השותף השני, וכל זמן שהם שותפים משלם שכירות המתגורר בדירה את חלקו, עד שבא השותף המתגורר בבית בדרישה לקנות את חלקו של השותף השני, ונתרצה השותף השני למכור חלקו כמתחייב, היות והשותף המתגורר בדירה יש דו"ד עם השותף השני הסכימו בינהם שיושלש הממון אצל שליש עד שיתבררו הדברים
האם באותו זמן שהושלש הממון השותף המתגורר פטור מתשלום דמי שכירות הדירה אף שעדיין לא היתה פעולת המכירה?

תשובה:

באופן כללי נראה שעד שלא הגיע הכסף לידי השותף המוכר, השותף המתגורר בדירה חייב לשלם דמי שכירות. אבל לא ניתן להשיב על השאלה מבלי לראות את ההסכם ביניהם וכן להבין מהו הוויכוח ביניהם ולמה הוסכם שהכסף יושלש.