שילוח הקן בגוזלים

שלום ,
שאלה בקשר למצוות שילוח הקן ומה לעשות במקרה הנ"ל …
מבלי ששמתי לב נבנה קן יונים בחלון חדרי ,
אציין שאני בד"כ לא פותחת את החלון אלא משאירה אותו סגור באופן קבוע , אך בגלל שהוא שקןף ראיתי לאחר שהזזתי את הוילון שבנו שם קן יונים . חיכיתי להופעת הביצים ורציתי לבצע את המצווה ע"י שליחת האם , אך כשכל פעם בדקתי ראיתי שאין ביצים עדיין . מסתבר שהאם החביאה את הביצים בתוך החלון
והסתירה זאת היטב. ועכשיו לתדהמתי הסתכלתי שוב דרך הוילון וגיליתי שיש גוזלים , וראיתי ששומרים עליהם ומביאים להם לאכול . אני פוחדת לגעת או להזיז אותם כדי לא לפגוע בהם , אך גם אני לא רוצה שזה יהיה קבוע מבחינתם והם יתרגלו לשכון על חלוני .
מה לעשות ? האם פיספסתי את המצווה ? כיצד לנהוג עכשיו ? כשהם רואים אותי דרך החלון הם ממש צורחים מחשש שיפגעו בהם .
ובנוסף אני לא יודעת כמה ביצים הוטלו ואולי היא מחביאה עוד ביצים בפנים ?
אודה לתשובתכם בהקדם.

תשובה:

שלום רב.

אם הגוזלים כבר במצב שאינם צריכים לאמם אין בזה יותר מצוות שילוח הקן, ואם הם מפריעים לך ביכולתך לקחתם משם למקום אחר כדי שלא יצערו אותך אף שאינך מקיימת את המצווה. אמנם גם אם אינם צריכים לאמם, רק אם המקום הוא מקום כזה שאין נוח לך בקיום הקן אזי נחשב הדבר שלא רצית לזכות בו וניתן לקיים מצוות שילוח הקן, אך אם לא כן הרי שזכית בביצים ושוב לא שייך לקיים עליהם מצווה זו.

בהצלחה רבה.

מקורות:

שולחן ערוך יו"ד רצב,ז. ולענין הזכיה בחצר בביצים ראה כאן.