חלק לעולם הבא למתאבד

שלום הרב.
רציתי לשאול לאן הולך מי שמיתאבד?
חלק אומרים גהנום וחלק אומרים לא לגן עדן ולא לגהנום
(ב"ה אני לא רוצה להיתאבד)

תשובה:

שלום רב.

דבר זה ידוע בפי רבים כמאמר חז"ל שהמאבד עצמו לדעת אין לו חלק לעולם הבא, אך למעשה לא נמצא דבר זה  מפורש בחז"ל אלא בהרבה אחרונים. ומסתבר שכך הוא אלא אם כן עשה זאת מחולי נפשי.

מקורות:

בלחם שמים ליעב"ץ בסנהדרין פרק י' כתב דבר זה מתוספתא בשמחות אך לא נמצא לפנינו בלשון זו. ובמהרי"ט כתובות קג,ב מביא גם כן מאמר זה. ובפני יהושע בבא מציעא נט,א מוכיח כך מהגמרא וכך כתבו אחרונים נוספים בתור דבר פשוט.