עלויות בניית קיר תומך מתחת למסלעה של השכנים

בס"ד
לרבני בית ההוראה שלום וברכה,

רכשנו שטח מגרש לבנייה עצמית. בשטח הצמוד אלינו בו היה כבר בית בנוי. השכנים בנו גדר אבנים (מסלעה) בגובה 4 מ' בשטח שלהם שמגיע בתחתית עד הגבול של השטח שלנו.
לפי תוכנית הבניה שלנו אנחנו צריכים לחפור 2.5 מ' בצמוד למסלעה ולבנות קיר תומך בשטח שלנו שיהווה המשך ותמיכה של המסלעה שמעליו.
מי צריך לשאת בעלות המסלעה ומי צריך לשאת בעלות הקיר התומך ? האם העלות מתחלקת על שני הצדדים שווה בשווה או כל שכן צריך לממן את מה שנבנה בשטח שלו?

בברכה,

תשובה:

אני מבין שכל המסלעה בנויה על השטח של השכנים, לפני הבניה שלכם אין שום צורך לשכנים בקיר תומך, אלא שאתם זקוקים לעשות כן כדי שתוכלו לחפור. אם כן, אתם צריכים לממן את כל הבניה, כדי שלא להזיק למסלעה שהשכנים בנו באמצעות החפירה.

מקורות:

עיין רמ"א חו"מ סי' קנה סוף סעיף י.