רחיצת קטנים בתשעה באב

מה דין מקלחות ילדים קטנים בתשעה באב?

תשובה:

אם הם מלוכלכים מותר לרוחצם עד גיל 9.

מקורות:

אם אינם מלוכלכים מבואר במ"ב סי' תרט"ז סק"ג לענין יום כיפור שאין מניעת הרחיצה עבור התינוק נחשב עינוי. אך אם מלוכלכים מותר כיון שאין זה רחיצת תענוג אלא לנקות הזוהמא והלכלוך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לעיין בזה כי בתשעה באב אסור גם משום עוגמת נפש כדמצינו במשנ"ב תקנא ס"ק פא, ובשער הציון שם ס"ק צא לענין תספורת ולענין בשר ויין שם בס"ק ע אם כן יש לומר דלענין תשעה באב חמור מיום הכיפורים דהתם שייך רק ענין עינוי ולא ענין עוגמת נפש כיון דאין זה מדין אבלות אלא מדין עינוי, וצ"ע לדינא

  2. מה שאתה אומר הוא נכון, אבל עדיין גם בתשעה באב התירו רחיצה להסרת ליכלוך כמבואר בשו"ע סי' תקנד, וילדים לא יהיה חמור דינם מהקטנים.