יארצייט על סבים, ועד מתי יש לנהוג יארצייט

שלום רב
אבי נפטר לפני שלושה חודשים, אבי נהג לציין את יום הפטירה של הוריו ושל סבו וסבתו (שאר קרובי משפחתו לא נהגו כן )
לאחר שאבי נפטר חשבתי לעצמי שכרגע אף אחד לא יציין את יום פטירתם מה עלי לעשות ומה ראוי לעשות יש לציין כי חלקם נפטרו עוד שאבי היה נער ?
כמה דורות מעלי יש לציין את יום פטירתם?
האם ממשיכים לציין יום פטירה של אדם שנפטר לפני 60 שנה ?

תשובה:

שלום רב.

יש נוהגים ביארצייט של זקנו מצד האב או מצד האם והבנים שלהם אינם בעולם, לעשות היארצייט, ומדליקים נר ומתפללים ואומרים קדיש אם אין שם אבלים אחרים. אך למעלה מזקנו לא מצאנו שיצטרך לנהוג יארצייט.

יש הסוברים שאין צריך לנהוג יארצייט לאחר 50 שנה מהפטירה, אך יש נוהגים לעשות יארצייט לעולם.

מקורות:

מטה אפרים שער ג,יד. ולענין עד מתי נוהגים יארצייט ר' בנטעי גבריאל פרק ע"ז סעיף כ"ב שהביא מקורות לזה.