גזיזת צפרניים, גיהוץ בגד לצורך פגישות בתשעת הימים

האם בחורה שיוצאת לפגישה ראשונה בתשעת הימים(היום) מותר לגזוז ציפורניים האם זה נקרא לכבוד שבת?, לסדר גבות?, לגהץ בגד?

תשובה:

שלום רב.

מותר לגזוז צפרניים, לסדר גבות, ואם אין לה בגד אחר יכולה לגהץ את הבגד.

מקורות:

לצורך פגישות התירו הפוסקים גם ללבוש בגדי שבת, ואף בגדים מכובסים ר' שבט הלוי ט,קלא ודבר הלכה.

צפרנים, נחלקו הפוסקים אם אסור בכלל בתשעת הימים, וכשם שהתירו לכבוד שבת כך מותר לצורך זה, ובפרט ביום ה' שנחשב כבר גם כן לצורך שבת.

סידור גבות לנשים מותר בכל מקרה שיש לה צורך.

ולענין גיהוץ אם יש לה בגד אחר אסור כמו כיבוס כמבואר בסי' תקנא סעיף ג', אך אם אין לה בגד אחר כשם שכתב המשנה ברורה שמי שאין לו אלא בגד אחד יכול לכבס עד שבוע שחל בו, כך גם לענין זה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. בסד

    שלום רב
    1. האם מותר לגזור ציפורניים ולהתגלח לאישה ביום שישי לכבוד שבת קודש ?
    2. האם מותר לגהץ בגדי שבת קודש כבר ביום חמישי לכבוד שבת חזון.. השנה בשבת ט באב ?
    3. האם מותר ואף צריך להתקלח במים חמים ביום שישי לקראת שבת ט' באב ?
    אני מודה לכם מראש ומבקשת להשיב לי לדעת האשכנזים. אני אשכנזייה.

  2. 1. לגזוז ציפורניים מותר התספורת בכל הגוף אסורה. 2. למנהג האשכנזים הגהיהוץ אסור בתשעת הימים, למנהג הספרדים מותר. 3. למנהג האשכנזים שהרחצה אסורה בשבוע זה, בערב שבת חזון מותר את הראש במים חמים ושאר הגוף איבר איבר במים פושרים. בהצלחה.

  3. מה לגבי רחיצה לפגישות, נא לפרט היטב!
    למנהג אשכנז – קרים/חמים
    סבון/שמפו
    מה הדין כאשר הזיעה אינה עוברת בלא חמים וסבון
    לבחורות – אפילו בלא פגישה נוצר הרבה פעמים מצב שממש בושה להראות עם השערות בלא חפיפה בשמפו, הדבר מביך ומשפיל.
    האם זה מתיר שמפו.