גדר שער באשה ערווה

מהי הגדר של שער באשה ערווה לא רק שער הראש גם שער של הגוף?

תשובה:

שלום רב.

הדין של שער באשה ערוה נאמר על שער הראש שצריך לכסותו, אבל שער בשאר הגוף לא שייך דין זה אלא הוא בכלל הדין של מקומות המכוסים שכל מקום בגוף האשה שדינו להיות מכוסה אסור לקרוא ק"ש כנגדו אם הוא מגולה.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' ע"ה סעיפים א' וב', ע"ש פרטי הדין בזה כגון לגבי שער היוצא מחוץ לצמתן שכתב הרמ"א שאם הרגילות שלא מקפידים עליו אין זה בכלל שער באשה ערוה, אבל במקום שמקפידים גם עליו כתב המ"ב סק"י דגם זה בכלל שער באשה ערוה.

ולענין מקומות המגולים מבואר ברמ"א שם דאפי' פחות מטפח באשה אחרת אסור לקורא כנגדו ק"ש, ע"ש.