אכילת פרי שיש ספק בברכת שהחיינו עליו בתשעת הימים

אם אני בספק אם אכלתי בעונה הזאת מנגו ואני רוצה לאכול אני צריכה לברך שהחיינו? וכן מה אני עושה בתשעת הימים? האם מותר לאכול? ולברך שהחיינו?

תשובה:

שלום רב.

מכיון שספק ברכות לקולא, אין צריך לברך שהחיינו מספק, אך אם אפשר עדיף לפטור פרי זה בברכת 'שהחיינו' על פרי אחר, אך אם אוכל רק פרי זה שאינו צריך לברך עליו יכול לאוכלו גם בתשעת הימים, כיון שכל האיסור הוא אם צריך לברך שהחיינו.

מקורות:

מכיוון שמבואר במשנה ברורה תקנא,צח שהאיסור לברך שהחיינו הוא לא מפני שאין לשמוח בדבר חדש, אלא שאין לומר על זמן פורענות 'שהחיינו והגיענו לזמן הזה', ומשום כך אם אינו צריך לברך שהחיינו כמו במקרה זה שמסופק אם כבר אכל יכול לאכול הפרי.