צום בתשעה באב נדחה לאחר הפלה

שלום לכבוד הרב.
אשה שילדה לפני 10 חודשים וכבר אינה מניקה בפועל,ששוב נפקדה בזמן זה אך עברה הפלה טבעית בשבוע חמישי להריון שהוא שבוע אחד לפני ט' באב .
האם צריכה להתענות בצום דחוי?
תודה וכל טוב.

תשובה:

שלום רב.

אינה צריכה להתענות, אך אם הרגשתה טובה תתענה עד הבוקר.

וצריכה לעשות הבדלה לפני שאוכלת על חמר מדינה (מיץ תפוזים סחוט, בירה או קפה שחור), וכשאשה מבדילה לעצמה לא תברך ברכת מאורי האש כדי שלא להפסיק בין הברכה על הכוס לטעימה, אבל יכולה היא לברכה לאחר שתיית כוס ההבדלה.

מקורות:

הליכות שלמה פרק ט"ז סעיף א' וז'.