חתימה על חוזה בתשעת הימים

שלום,
אני מתכנן מעבר דירה, ברוך השם מצאתי דירה שמתאימה לי, ויתכן ואחתום על חוזה שכירות בקרוב, האם זה בסדר לחתום על החוזה בתשעת הימים-חודש אב, ולעבור רק אחרי תשעה באב?
תודה.

תשובה:

שלום רב.

אם יש חשש שמא ימצא שוכר אחר מותר, אך אם אין חשש כזה אין ראוי לחתום על חוזה בימים אלו.

מקורות:

הליכות שלמה עמוד תכו הערה 71, אור לציון עמוד רמ ועוד אחרונים.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. לאשכנזים
    האם בימי בין המצרים יש בעיה לחתום על הסכם הלוואה לדירה ( לא חוזה רכישה )
    האם יש חילוק עד ראש חודש ומראש חודש
    דהיינו האם הלוואה אינה ענין של שמחה אלא צורך ולכן מותר
    או שבכל חתימת חוזה יש שאלה.

  2. בס״ד
    לכבוד הרב שליט״א
    האם יש בעיה לחתום על זיכרון דברים בתשעת הימים? אנחנו חתמנו כבר לפני ראש חודש אך הצד השני(יהודי חילוני) אמור לחתום היום. יש לציין שההסכם הנ״ל הןא לא ההסכם הסופי לקניית הדירה אלא רק הסכמת שני הצדדים על מחיר
    לכל צד יש אפשרות לצד מהעיסקה ללא קנס תוך שבוע מחתימה ההסכם ע״י המוכר (הדירה צריכה לעבור בדיקת שמאי) ואחרי זה תאריך הסגירה הסופי שבעצם בזה הבית עובר בעלות הוא ב23 באוגוסט למיניינם
    תודה רבה לרב