לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חלום מחמת הרהור ביום

שלום לכבוד הרבנים השם ישמרכם
1.חלמתי ביום שבת שנופלת לי שן טובה, עכשיו זה מכיוון שאני הולכת לעשות שתלים בקרוב, ואני חושבת על זה הרבה. הייתכן קשר? או שצריך לעשות משהו בנידון?
2.אני יודעת שאם מת מחזיק נעליים בחלום זה לא טוב,וחשבתי על זה לפני השינה ובחלום זה הופיע לי לשבריר שנייה, שסבתי עליה השלום מחזיקה את נעליו של אחי שייבדל לחיים ארוכים,ושוב האם זה קשור לחשיבה שלי ש"אסור לחלום על זה"
ברכה והצלחה

תשובה:

חלומות שיש סיבה עליהם לא צריך להתענות עליהם, ולכן גם  בחלום על השן שנפלה וגם בחלום על הנעליים אין צריך להתענות עליהם.

מקורות:

ט"ז סימן רפ"ח סק"ג, וכן פסק המ"ב שם ס"ק י"ח לענין אדם שהיה לו כאב שיניים וחלם שנפלו שיניו שאינו צריך להתענות.