התרת נדר לדבר מצווה

א. אדם שאמר 'אני מקבל על עצמי שלא לפתוח מחשב בין 2-4 ' וטעמו כדי שלא יאחר לכולל. האם זה מחייב אותו בהתרת נדרים. כי לשון שבועה אין כאן. ומדין קבלה לדבר מצוה אולי זה דוקא שמקבל על עצמו דבר חיובי, ולא כשהוא מונע את עצמו מדבר מה. כמו כן האם דבר כזה נקרא קבלה לדבר מצוה, משום שזה גורם למצוה, או שצריך דבר מצוה ממש. ב. האם מותר להתיר נדר כזה? כי קבלה זו, גורמת לו לפתוח מחשב בזמן אחר, וזה גורם לו חוסר בשלום בית. או שאסור להתיר כי אין מתירין נדרי מצוה.

תשובה:

שלום רב וסליחה על האיחור במתן התשובה.

לשון 'אני מקבל על עצמי' אין זה לשון נדר ברור, וראוי להתירו.

מקורות:

ומה שאין זה דבר חיובי אין זה גורע מהנדר, ואף שזה גורם למצווה נחשב נדר לצורך מצוה, ונדר זה ניתן להתירו אף אם היה לשון נדר גמור כיון שזה לצורך שלום בית.

בעל מחבר ספר 'כל נדרי'.