קניית מתנה בתשעת הימים וקיום מסיבת יום הולדת בשבת חזון

רציתי לדעת האם השבוע,תשעת הימים,אפשר לרכוש מתנת יום הולדת לילד קטן, ולמסור את המתנה לאחר תשעה באב.
האם מותר לחגוג לפעוט יום הולדת בשבת הקרובה, או שעדיף לדחות.
תודה, טובה.

תשובה:

אם יש צורך בזה (כגון שמוצא יותר בזול או שאין זמן אחר כך וכדו') מותר לקנות מתנה אף בתשעת הימים.

לענין מסיבת יום ההולדת, אם עושים דברים הרגילים בכל שבת, ולא דברים מיוחדים כמו הזמנת אורחים שלא רגילים בהם, או שמחה מיוחדת אחרת, מותר לעשות את זה בשבת זו.

מקורות:

במ"ב תקנא, יא מבואר שאם מוצא יותר בזול מותר לקנות בתשעת הימים, וכן בצורך אחר. ור' בשו"ת רבבות אפרים חלק א' סי' שע"ב שאסור לקנות אף כדי להניח לאחר תשעה באב. ומעיקר הדין מותר אף לתת מתנה בתשעת הימים, שלא הזכירו הפוסקים לאסור אלא בתשעה באב עצמו כמו שכתב המג"א תקנד,כא.

לענין מסיבת היום הולדת ר' בשערי נחמה שער ג' פרק ג'.