ושמח בשנה ראשונה

שלום רב
אני בשנת אבל על אבי ובהתאם נוהג מנהגי אבלות בע"ה עוד חודש אני מתחתן ומנגד יש עלי חובה לשמח את אישתי בשנה הראשונה כיצד עלי לנהוג שהרי אני אסור בשמיעת מוזיקה יציאה לבילויים וכו'

בכבוד רב

תשובה:

שלום רב.

משתתף בצערך על פטירת אביך, ומאחל לך שמהיום והלאה תדע רק שמחות בלב שמח.

ולשאלתך:

אכן בדורות אחרונים התחושה היא שמבלי אמצעי עזר חיצוניים איננו יכולים לשמוח, וככל שהרעש וההמולה גדלים כך כביכול רבתה השמחה, אך לא זו היא השמחה שהנך מחויב בה בשנה הראשונה, השמחה שעליך לשמח את רעייתך היא להביא למצב שהיא תרגיש שמחה בנישואין ושהיא תרגיש את השמחה הפנימית שלה, והדרך לכך היא ע"י יצירת קשר רגשי נכון בין בני הזוג, וככל שתשקיע יותר במקום הזה של בניית הקשר והאחווה ביניכם כך תגדל שמחתה ותחושת הטוב שהעניק לה הקב"ה תתעצם בתוכה ואתה תקיים את מצוות "ושמח" בהידור גדול.

שיהיה הכל עם הרבה מזל טוב

נ.ב.

כדאי לך לעיין בפירוש בעל הטורים על התורה על מצוות ושמח את אשתו.

הרב יהודה ליב אוירבך

לקביעת פגישה:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אולי אפשר לומר שבעצם יש כאן מעלה בכך שאינך יוצא איתה לבילויים וכיו"ב בשלב זה, עי"ז שאתה מקיים איתה קשר עב"ס אמיתי ופנימי יותר, ובעז"ה עי"ז תזכה לקשר חזק בחיי הנישואין. (אינני שולל את העזרה באמצעי עזר חיצוניים, ובוודאי שזה עוזר, ובפרט בדורנו, אבל עכ"פ נראה שיש במה שכתבתי ממן האמת).