האם מותר להיכנס לבריכה בבין המצרים

בס"ד
שלום!
האם מותר בבין המצרים להיכנס לבריכה פרטית בבית?
תודה מראש ויום טוב :)

תשובה:

שלום רב.

מעיקר הדין אין איסור ללכת לים או לבריכה עד ראש חודש אב.

אך אף על פי כן יש נמנעים מללכת משום שבימים האלו יש להזהר ביותר מכל דבר שיש בו חשש סכנה, ומנהג נפוץ הוא שמי שהתחיל ללכת לים או לבריכה לפני שבעה עשר בתמוז יכול להמשיך ללכת עד ראש חודש אב אבל מי שלא הלך עדיין לא יתחיל ללכת בימים אלו, ואף שאין לזה מקור בפוסקים מכל מקום יש בזה סברא שאין ראוי להרבות בשמחה בזמן שיש למעט בה ולכן אין זה מן הראוי שדוקא בימים אלו שיתחיל ללכת לים שהוא דבר ששמחים בו.

ועל כל פנים מראש חודש אב ואילך ודאי שאין ללכת, ואפילו אלו שאין נוהגים להמנע מסתם רחיצה רק בשבוע שחל בו תשעה באב, מכל מקום אין להם ללכת לבריכה או לים משום השמחה שבדבר שמשנכנס אב ממעטין בשמחה.

מקורות:

ספר שערי נחמה סוף פרק א'.

הצטרף לדיון

9 תגובות

  1. השחייה בים מותרת בכפוף לדיני הרחיצה, ולכן לאשכנזים אסור ככבר מראש חודש ולספרדים משבת חזון.

  2. הי האם מותר ללכת לבריכה
    (כי אמא שלי אמרה למרות שאמרתי לה
    שאסור שעדיף לא….) וגם אחים שלי היו בחוג שחייה ואני לא….
    ללכת כי עוד שבוע שבועיים רח באב