שוכר דירה אמר לחבירו (שמחפש דירה) שהוא מתכונן לעזוב את הדירה

שלום לרבנים,
אם יש אפשרות שאני אקבל תשובה היום זה ממש יציל אותי אני מודה לכם מראש.
שאלתי היא כזו אני שוכר דירה מראובן חוזה השכירות שלי צריך להיגמר ב-י' באב והיה במחשבתי לעבור דירה, ולכן אמרתי לחברי שאני מפנה את הדירה ב-י' באב ביודעי שהוא מחפש דירה להשכרה, והוא ממש שמח על ההודעה אלא שעכשיו ברצוני להמשיך בדירה לעוד שנה עקב רצון אשתי האם מותר לי, או כיוון שאמרתי שאני עוזב וגרמתי לחברי צפייה אני חייב לעזוב (הכל היה בע"פ ולא הבטחתי שום דבר).

תשובה:

אתה יכול לחזור בך ולהמשיך לשכור את הדירה, אינך חייב לעזוב.

נימוקים:

הוא לא התכוון להבטיח שהוא עוזב את הדירה כדי שחבירו יוכל להיכנס, אלא שגילה את תכניותיו שהוא מתכוון לעזוב וממילא החבר יהנה מכך. במקרה זה נראה פשוט שאין איסור מחוסר אמנה.