תביעה לבית דין נגד שכן שהתלונן במשטרה

בס"ד
שלום רב,
שכני הגיש נגדי תלונה במשטרה וכרגע אני במסע מפרך של דיונים משפטיים (על דבר פעוט, אגב), כתוצאה מכך נגרם לי נזק. א. כלכלי, בשל הוצאות עו"ד, הפסד ימי עבודה ונסיעות.ב. עוגמת נפש שענייני נמצא בערכאות וכן נאלץ להעביר שעות בין כותלי בית דין פלילי בחברת עבריינים וכו', ממש צער רב. וכן אישתי נפגעה קשות מהעניין מאחר והיא באה איתי לכל דיון. האם שייך לתבוע אותו בחזרה לדין תורה על עוגמת נפש, הפסד ממון וכו'?
תודה

תשובה:

בתביעה על הפסד ממון יש לך סיכוי (אם בית הדין ישתכנע שהתלונה לא היתה מוצדקת). אבל בתביעה על עוגמת נפש לא נראה שיש סיכוי.