אישה שתבעה מזונות מבעלה בבית משפט למשפחה

ראשית מחובתי לומר יישר כוח גדול על האתר המחזק והנפלא.
אני כרגע עובר תהליך גירושין לא קל. האישה תבעה אותי בבית משפט לענייני משפחה אזרחי, ושם חייבו אותי בסכום מזונות גדול של 2400 ש"ח כל חודש, ובנוסף חייבו אותי בהוצאות משפט בסך של 4,000 ש"ח. שלא תהיה אי הבנה, אין אני מתחמק מכלכלת הילדה ולהפך אני עושה זאת בשמחה ובאמונה, אלא שבבית הדין הרבני פסקו לי לשלם כ-1100 ש"ח כולל הכל, וזה אני כן יכול לעמוד, ובו בזמן להמשיך לעסוק בתורה בהתמדה. ולאידך את הסכום שקבע בית המשפט אין אני יכול לשלם, אלא אם כן אני עוזב את כותלי בית המדרש וגם זה לא בטוח שאצליח לעמוד בסכום כזה.

תשובה:

דין תורה אינו מחייב לשלם אלא מה שבית דין רבני פוסק. מבחינת דין תורה האישה עוברת על איסור גזל אם היא מוציאה ממך כסף שבית משפט חייב אותך יותר מבית דין רבני. אבל חוק המדינה מחייב אותך לשלם מה שבית משפט אזרחי פסק.

אני מציע לתבוע את אשתך והוריה (אם הם תומכים בה ועוזרים לה בהליכים המשפטיים) בבית דין שמוציא כתבי סירוב, כגון בית דין צדק של העדה החרדית, כדי לאלץ אותם מבחינה חברתית לוותר על פסק הדין של בית המשפט. למיטב ידיעתי החוק מאפשר לנקוט בהליכים כאלו.