כתיבת שני כתובות

האם כתובה אחת צריכה להיות בבית הזוג הנשוי וכתובה שניה אצל הורי הכלה?

תשובה:

כתובה צריכה להיות רק בבית הזוג או במקום אחר שהיא רוצה כמו בבית הוריה (ראה סדר כתובה כהלכתה פרק ב' אות ד'). ובכל אופן אין לעשות כלל עוד כתובה, שהרי בזה כאילו הבעל מתחייב פעם שניה. ניתן לעשות רק העתק, (וגביית הכתובה תוכל להעשות רק ע"י הכתובה המקורית). אבל לא חתימה נוספת. ומה שכותבים כתובה נוספת ומשאירים את זה בידי הרבנות, אולי זה בגלל שחוששים שמא היא תאבד את הכתובה. (ראה שו"ת והרים הכהן אבה"ע סי' מד).