כניסה לשירותים עם תליון שכתוב בו שמע ישראל

שלום כבוד הרב מה ההבדל

1 ) שמע ישראל אדוני אלוהינו אדוני אחד

2 ) שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד

יש לי תליון שכתוב עליו
שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד

אמרו לי שאין בעיה להיכנס איתו לשירותים

בתודה איציק

תשובה:

שלום רב.

התליון הראשון כתוב בו את שם ה' וממילא בוודאי שאסור להכנס בו למקומות רבים כמו שירותים או מקלחת, וכן מקומות אחרים שיש בהם זוהמא, וצריך להקפיד לא להשתמש בו, כדי שלא יתחלל שמו הקדוש של בורא העולם.

אבל גם התליון מהסוג השני אם אפשר לכתחלה ראוי לכסותו אף שלא נכתב בתור פסוק ר' במקורות.

בהצלחה רבה.

מקורות:

שאלה כעין זו שאל הרב משה ויא שליט"א ממרן הגרי"ש אלישיב.

וזה לשון השאלה "מדליון שכתוב עליו הפסוק "שמע ישראל" (ללא שם ה'), ועשו מזה שרשרת האם אפשר להכנס עמו לשירותים".

הגרי"ש אלישיב בירר אצל הרב ויא השואל, האם עשו את המדליון בכוונה לשם פסוק, וענה לו הרב ויא שעשו את המדליון כדי לסמל את מה שנוהג עם ישראל לומר.

לאחר בירור זה פסק הגרי"ש אלישיב, שיש בזה קצת בעיה, בפרט במצב הדור, וכדאי לכסותו.

[תשובה זו נמסרה לי ע"י הרב יחזקאל פיינהנדלר מחבר ספר גנזי הקודש וספר אשרי האיש –פסקי מרן הגרי"ש אלישיב]