השכרת דירה למחלל שבת או לגוי

2 שאלות לכבוד הרב:
1. האם מותר להשכיר דירה לאדם חילוני?
2. האם מותר להשכיר דירה לגוי?

תשובה:

שלום רב.

1. כאשר ישנה ברירה להשכיר לשומר תורה ומצוות או לאחר שאינו שומר תורה ומצוות יש להעדיף להשכיר למי ששומר תורה, אולם במקרה ואין מי שישכור את הדירה, מותר להשכיר לו

2. אין האיסור להשכיר בית דירה לגוי אלא לגוי שעובד עבודה זרה, אך גוי שאינו עובד עבודה זרה, יש להקל. [כל זה בתנאי שאין שם כבר שני גויים ששכרו באותו בנין, ראה במקורות]

מקורות:

לענין השכרה למחלל שבת ראה כאן, ולענין השכרה לגוי ראה כאן אות ב' וו'.