להעלים מסים ולתת לישיבות

בימים אלו מתגבשת ועדה שאמורה לחוקק חוק שיחליף את חוק טל. במידה ויקבלו החלטה להטיל סנקציות כלכליות על בחורי הישיבות האם במקרה כזה מותר להעלים מסים מהמדינה ולתת לישיבות?

תשובה:

אנו מתפללים שלא יהיה חוק כזה שעלול לפגוע ח"ו בלומדי תורה ואיננו צריכים לחשוב כעת על הצד השלילי.

מבלי להכריע בעצם השאלה, כמדומני שבכל המקורות שדנו הפוסקים הקדומים ב'דינא דמלכותא דינא', הממשלה לא היתה תומכת בלומדי תורה כלל ובהרבה מקרים אף היתה מגייסת יהודים לצבא בדרכים אכזריות פי כמה.