עניני טהרה

בס"ד
מענייני טהרה-לפי עדות אשכנז. מה הדין:
1. אם ראיתי קילוף קטן אפור (נראה לי שזה אפור, יכול להיות שזה היה לבן) בשתן בימי טהרה? (אני עושה בדיקות שתן לראות אם יש ביוץ. ראיתי את הקילוף בשתן יחד עם עוד קילופים לבנים, וכתפסתי אותו כדי לבדוק אם הוא באמת אפור, לא ראיתי אותו על היד והוא נעלם).
2. בדיני כתם- האם דיני כתמים חלים גם על הגוף/בגד בחלק הגוף העליון (על הידיים, שרוולים וכו') או שרק בחלק שקרוב לנרתיק?
תודה רבה וכל טוב

תשובה:

1. לפי התיאור שהינך מתארת, אין בזה בעיה.

2. דיני כתמים הינם אף על חלקי בגד עליון שעלולים להגיע לחלק התחתון [כגון שרוול וכד' שעל ידי התכופפות יכול להגיע כנגד אותו מקום].

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' קצ.