התייעצות

שלום רב.
אני מחפש פסיכולוג ירא שמיים כדי להתחיל טיפול. אשמח להמלצות.
מתגורר באזור הדרום.
תודה

תשובה:

שלום וברכה.

שמחתי מאד למקרא שאלתך משום שזה נותן לי הזדמנות להסביר כמה דברים בכל הקשור לעולם הטיפולי.

כפי שכל בר דעת מבין שיש הבדל בין ברפואת הגוף בין קרדיולוג שמומחיותו היא בנושאי לב לבין רופא א.א.ג. שתחומי התמחותו שונים לחלוטין, ואף שיש שחושבים שבוודאי הקרדיולוג רמתו הרפואית גבוהה יותר מאשר רופא א.א.ג. עם כל זאת במקרה בו הבעיה היא בתוף האוזן אין מקום לטיפול אצל הקרדיולוג אלא אצל רופא א.א.ג.. כך גם בנושאים טיפוליים כצופה מהצד אשר העמיק ולמד את הנושאים הרבים המקיפים את תורת הנפש ביכולתי להבדיל ולחלק בין מקרים המצריכים טיפול מסוג זה לבין מקרים המצריכים טיפול מסוג אחר, אמנם לא כל אנשי המקצוע כך יעשו, משום שישנם ביניהם אשר כל כך מאמינים בדרך בה הם צועדים שבדרך זו הם בטוחים שהם יצליחו לעזור לכל קושי ובעיה, אך למעשה אין זה כך כלל, וכל מקרה צריך עיון לגופו של מקרה מה הטיפול הנכון למקרה זה.

בנוסף היות ובנפש ורגשות אנו עוסקים יש מקום לתת את הדעת גם על ניסיון להתאים את אופיו של הפונה לאישיותו של המטפל בכדי להקל על החיבור ביניהם שבדרך כלל הוא קריטי להצלחת המהלך.

אי לכך ובהתאם לזאת קשה מאד לתת המלצות שמיות לבקשות מעין אלו למרות ההיכרות שיש לי עם אנשי מקצוע רבים ברחבי הארץ.

בברכת הצלחה.

הרב יהודה ליב אוירבך

לקביעת פגישה:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב. תודה על התשובה המפורטת.
    יצא מתוך שאלתי שביקשתי המלצה שמית, אך כוונתי היתה לשאול האם יש מכון המיועד לציבור הדתי שעוסק בתחום זה.
    תודה

  2. בס"ד

    צר לי אך אינני מכיר מכון באזור הדרום שעוסק בכך באופן מיוחד לציבור החרדי.
    בכלל ישנו חוסר גדול במטפלים באזורי הפריפריה משום שהטובים בדרך כלל מעדיפים להתגורר באזור המרכז, או לפחות לעבוד שם…