הקלטת תוכניות טלוויזיה המשודרות בשבת

שלום וברכה אני לפעמים רוצה לבצע לפני שבת כמובן ההקלטה של תכונית בטלוויזיה בשבת האם מותר לבצע הקלטה ואבקש שתתעלמו מזה שטלווזיה בכללי זה אסור אך תוכן שברצוני להקליט הוא כשר תודה ושבת שלום .

תשובה:

אסור מכמה טעמים, ראה במקורות.

מקורות:

א' אני מניח שכדי לעשות זאת צריך להשאיר את המכשיר דולק בשבת, עצם השארתו דולק בשבת יש בו משום אוושא מילתא האסור בשבת (ר' משנה ברורה רנב,מח בדוגמאות דומות).

גם אם אפשר לכבות המסך או בדרך אחרת שאין רואים דבר, אין לעשות זאת מכיון שיש בזה משום זילותא דשבת, כעין מה שכתב האגרות משה או"ח חלק ד' סימן ס'.

וגם בלא זה, ישנה בעיה ליהנות אחר כך מההקלטה הזו, כיון שזה נחשב הנאה ממעשה שבת, ובמקרה זה מסתבר שהדבר אסור עולמית ואין עוזר לזה בכדי שיעשו, א' כיון שנעשה במזיד, ואף אם נדון את המשדרים כעכו"ם לדעת הגרי"ש אלישיב שליט"א בדברים מעין אלו אין שייך בכדי שיעשו כיון שאינו יכול לעשות מלאכה זו שוב, וכמו תמונות שצולמו בחתונה שאסר לעולם כיון שאינו יכול לעשותם שוב. וכן יתכן שנחשב שנעשו בשבילו וממילא גם כן אסור לעולם.