עמידה בעת אמירת ווידוי בקריאת שמע שעל המטה

שלום רב,
יש לי כמה שאלות:
1. האם חובה עליי לעמוד כשאני קוראת את הוידוי בקריאת שמע על המיטה (נוסח עדות המזרח) בלילה? האם צריך להכות על הלב כשאומרים "אשמנו, בגדנו"…?
2. יש אמהות שעורכת ימי הולדת לילדים נזקקים שמעולם לא עשו להם יום הולדת והם מאד שמחים בזה. האם אפשר להעביר לשם צדקה/מעשר?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

1. וידוי צריך לומר במעומד גם כשאומרים אותו בקריאת שמע שעל המטה, ולכאורה ראוי גם להכות על הלב כשאר הפעמים שאומרים ווידוי.

2. ניתן להעביר לשם כספי מעשר.

מקורות:

דין זה שצריך לעמוד בשעת אמירת וידוי נפסק בשולחן ערוך סי' תר"ז ס"ג על פי הפסוק בנחמיה ט,ב 'ויעמדו ויתוודו על חטאתם' (כף החיים שם כג). וכן כתב בהגהות מהרי"א אזולאי על הלבוש סי' רל"ט לגבי הוידוי הנאמר בשעת קריאת שמע שעל המטה. דין ההכאה מובא במג"א תרז,ג מכתבי האר"י וכן פסק המ"ב שם להלכה.