נישואין עם נערה קוסרבטיבית

לכבוד הרב שלום!

אני בחור יהודי אורתודוקסי גדלתי בבית מסורתי, אני שומר כשרות משתדל לשמור מצוות, מניח תפילין כל יום וכו'…

בשנה האחרונה אני בקשר מאוד חזק עם יהודיה קונסרבטיבית ואנחנו חושבים על חתונה בעתיד.

ברצוני לדעת אם מותר לי להתחתן איתה?

חשוב לציין שהחתונה תהיה חתונה אורתודוקסית למהדרין! את הילדים שהיו בעזרת השם אנחנו נגדל בצורה אורתודוקסית, ואני מאמין שאם הזמן גם האישה תהיה אורתודוקסית, חשוב עוד לציין שהאישה לא קונסרבטיבית מתוך עיקרון או משהו כזה היא פשוט גדלה בבית כזה.

אשמח לקבל את תשובתך.
תודה!

תשובה:

שלום רב.

בחורה מבית קונסרבטיבי היא יהודיה לכל דבר. והכל תלוי במעשיה ובתוכניותיה, ואם כפי שאתה מציג כאן נערה זו אינה מחשיבה עצמה קוסרבטבית אידיאולוגית, אלא כך גדלה וחונכה בבית. אולם את עתידה היא רואה כאורתודוקסי, ובדעתה להקים בית ולגדל את ילדיה שיהיו בעתיד כפי שאיפותך, אין כל מניעה להנשא אליה. ושיהיה בהצלחה