עובדת של משרד שנותנת גם שירות פרטי ללקוחות בביתה

לאתר דין שלום, יישר כוח גדול על השירות הנפלא לציבור!
שאלתי היא כזו-
אני עובדת של משרד מסויים בתור שכירה, חלק מהשירותים שהמשרד נותן ללקוחותיו, אני נותנת באופן פרטי אצלי בבית, לאחרונה דוחק בי מנהל המשרד לספח את הלקוחות הפרטיים שלי למשרד. לטענתו כרגע אני מתחרה עם המשרד וגוזלת ממנו לקוחות פוטנציאליים.
האם יש אמת בטענה זו? האם יש לי חובה מוסרית כלשהי כזו?
יש לציין כי את השירות הפרטי נתתי גם בטרם הגעתי למשרד, ואי"ה אמשיך לתת אחרי שאעזוב שם.
תודה מראש.

תשובה:

אין מניעה לתת שירות פרטי בבית ואת רשאית להתחרות במשרד.
אבל אם יש לקוחות שהגיעו אליך דרך המשרד וכנראה שמעצמם לא היו מגיעים אליך ישירות, יש מקום שהמשרד ידרוש ממך תשלום כספי על כך שאת נהנית מהוצאות הפרסום של המשרד. הסכום שראוי לשלם עבור הנאה זו הוא כמה שהיית משלמת למשרד אחר על כל לקוח שהם יפנו אליך.

מקורות:

לעניין אם אחד נהנה מהשקעה כספית של חבירו עיין שו"ת דברי מלכיאל ח"ג סי' קנז.